Добре дошли!

Добре дошли танкисти!

Този блог е проект, за да помогне на новите и не толкова нови играчи в играта World of Tanks.

петък, 2 ноември 2012 г.

Преглед на технологичното дърво на САЩ

Здравейте танкисти!

След прегледа на немските машини в играта ще обърна внимание на американското технологично дърво.




По причина, че САЩ са се включили по – късно във Втората Световна Война, техните танкове изоставали в пъти зад немските произведения. Това добре личи от дизайна на танковете от ниските нива в играта. За сметка на това, след това се превръщат в основна сила при производството на бронирани машини.

Нека да си дойдем на въпроса, първата линия – TankDestroyer-ите, тук виждаме тиер 2 all-star TD – T18, с неговия derp-gun може много лесно да one-shot-ва танкове до тиер 3. Интересното за тази линия, е че след тиер 3 тя се разделя в зависимост какво желаете да развивате. Едната подлиния е най – общо линията на T30, другата е на T95, наистина линиите завършват с други машини, но лично за мен това са танковете, които си заслужава да бъдат изтъкнати. Машините, на които трябва да се обърне специално внимание са T49, M18 Hellcat и M36 при ниските тиери, но и T28 и T28 Prototype са танкове, които заслужават внимание. Танковете в Т30 линията имат преимуществото на добрата мобилност и прилично за тиера си въоръжение. Докато Т95 линията много повече прилича на TD линиите на другите нации. T40, T25 AT, T95 и Т110Е3 нямат обособен купол, което разбира се създава неудобство от страна на мобилност и удобство. Този недостатък разбира се е компенсиран от прекрасната предна броня и невероятното въоръжение на тиер 8, 9 и 10 машините.

Втората линия като цяло е линията на леките и средни танкове. M5 е делителя на тази линия, от този тиер 4 скаут може да развиете Chaffee или да продължите към линията на средните танкове. М4А3Е8(Easy8) е танк приятен, но сравнително труден за игра от начинаещите, танковете последващи Т20 доста приличат на руските средни с разликата, че въоръжението на американците е в пъти по – добро. Тиер 9 Patton-a е един от любимите танкове на цялата WoT общност, невероятно оръдие, мобилност и доста добра способност за оцеляване. По мой лични наблюдения М26 е като цяло по – слаб от Т-44 – руския му еквивалент. Разбира се високият alpha damage при американеца го прави доста добър избор за развиване.

Преминаваме към третата линия – тежките танкове, завършваща с T110E5, или просто E5. Този тежък танк е признат от WoT обществото като „по – добрият” тиер 10 танк. Разбира се, могъществото на IS – 7 и IS – 4, никак не трябва да бъде омаловажавано. Това е линият, през която ще минете през много перипети. Визирайки T2, M2, M3 Lee и от части T1 HT, танкове които няма да ви доставят много удоволствие докато ги карате, но трябва да минете през тях, за да достигнете до М6 и Т29 – определено прекрасни танкове за тиера им. М103 е танк, от който чувам страхотни отзиви, но все пак смятам, че Е-75 си остава лидера при тиер 9 машините.

Искам да обърна специално внимание на тиер 5 средният танк, M4 Sherman, танкът произведен в най – голяма бройка по време на войната. Изключително добре описан танк в играта, хартиена броня, добра мобилност и поддържаща роля в битките. M4 е „Средният танк” - в реалността и в играта. В действителност година след влизането му в служба, били получени огромен брой оплаквания и препоръки за увеличаване на бронята на Sherman-a, за да се повиши шанса му за оцеляване. Тогава американците излизат с подновена версия на Sherman-a. M4A3E2 е още познат като Easy2, Sherman Jumbo, Assault Sherman и още доста прозвища. Тази вариация на Sherman-a е припозната като „по – сполучливата” от Easy8 версията – същото въоръжение, същия двигател, същото радио, но прекрасна броня. Изтрели от тиер 7 и 8 отскачат без проблем от предната броня и купола, ако сте с тиер 6 и 7 и срещнете Jumbo буквално ще се опитвате да счупите кокосов орех с дървена пръчка – бая блъскане и е по – вероятно пръчката да се счупи. Tank-of-choice на голяма част от любителите на тиер 5, 6 и 7 битките. Определено бихте се забавлявали с този танк! 

Самоходните артилерии са разположени в последната линия, започвайки със Т57 ще останете очаровани от линията, минавайки през М37 и М7 Priest определено ще имате трудности. Стигайки до М41 и М12 определено ще оправи настроението ви за играта. М40/М43 и T92 вече отиват в съвсем, съвсем различно измерение – както при всички тиер 7 и 8 артилерии.

Американската линия е линията, с която имам най – малък опит, но пък имам голям опит в битките, а най – лесния начин да опознаеш силните страни на танк е да играеш срещу него. Определено винаги, когато на бойното поле видя висок тиер американски TD или тежък танк, се замислям дали да вляза в директна битка с него. В по – ниските тиери определено нямам особени проблеми с американците, но така е направена World of Tanks. Разработчиците на играта се опитват да има баланс между нациите, но определено има танкове, които блестят над 
други, има и нации, които просто имат по – добри машини.

Ще оставя на вас да решите това, а засега. Остава само да ви пожелая късмет в битките!

Съвсем скоро ще пусна и представянето на френските машини.

Поздрави,
Gr1zu

Няма коментари:

Публикуване на коментар