Добре дошли!

Добре дошли танкисти!

Този блог е проект, за да помогне на новите и не толкова нови играчи в играта World of Tanks.

вторник, 6 ноември 2012 г.

Преглед на френското технологично дърво

Здравейте танкисти!

Днес ще обърна внимание на една от най – странните технологични линии в цялата игра, а именно френските танкове. Танкове с уникални възможности и принципи на игра, различаващи се коренно от другите машини. Машините от по – високите тиери определено не мога да се припознаят като конвенционални машини, основно заради най – интересната си особеност – автоматичното оръдие.

Нека не се бавим и да започнем с прегледа. Четирите линии започват с FT – 17, танк от времето на първата световна, както всеки тиер 1 – бързо, бързо трябва да преминете към същинската игра! В първата технологична линия виждаме френските Tank Destroyer-и. Всички машини до тиер 7, са меко казано зле, никога не съм виждал някоя от тях наистина да блести в битка, разбира се, имало е случаи тук – там, в които са решавали изхода на дадено сражение, но никога не са били на нивото да речем на T18 за тиер 2, Marder II за тиер 3, на StugIII за тиер 5 или SU – 100 за тиер 6. След като преминете тази граница, определено нещата се преобразяват. Добра предна броня, прилична мобилност и перфектно оръдие – така може да се опишат всички представители на тази линия от тиер 7 и нагоре.

Втората линия – тежката линия. Тежка, тежка.. след доста игра ще се питате, колко пък да е тежка. Отново линия разделена на две. Ако знаете как да играете определено има с какво да се забавлявате, но ако сте нови за играта, моля, НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ С НЕЯ! Няма да ви е забавно, няма да се научите как да сте по – добър с подобни танкове. Прекрасното оръдие ще ви кара да влизате повече в директни 1 v 1 битки, но повярвайте, повечето от тях ще завършват с неуспех, заради слабата ви броня. Мобилността при тиер 7 и нагоре е над средната за тежки танкове, даже е в съвсем друго измерение, но бронята е под всякаква критика. Разбира се може да има отскачащи снаряди, но не може да разчитате на това в тиер 8, 9 и 10 битки, където повечето хора не са noob-овете от тиер 1, 2 и 3.

Третата линия – леката линия. Лека, лека, ама завършва с два средни танка. Определено Clan Wars звездата BatChat. 25t, е танк към който трябва да гледате. Но по пътя си, ще минете през доста перипети. Отново, ако нямате особеното желание да играете с французите, ако не сте мотивирани достатъчно да пробвате машините от по – висок тиер.. не започвайте. Най – малкото няма да преминете AXM 40 изпитанието. H35 добре, АМX 38.. ок, но AMX 40 е върха на импотентността на френските инженери преди войната. Тази машина е способна да откаже всеки човек от играта. Наистина не се шегувам, но май е по – добре да обърна внимание на забавните танкове. Определено AMX ELC е един от тях. Странен танк, определено ще му обърна повече внимание в следващи ревюта. Линията леки френски танкове се характеризира, с добра мобилност, хартиена броня, малко екипаж и auto-loader оръдие, способно да за около 12-15 секунди да нанесе щети достатъчни да убият всеки ранен танк. Така и трябва да се ползват машините от тази линия. Или в групи или като самотни хищници, които търсят ранени жертви.

Последната линия развива френските самоходни артилерии. Определено мога да отлича, AMX105AM, Lor. 155 50 и BatChat. 155 като интересни за игра машини. Нямам конкретни наблюдения, но определено auto – loader-а на тиер 8 артилерията може да бъде в голяма полза. Повечето машини в тази линия се характеризират с кратно време за прицелване, точни оръдия, но за сметка на това нанасят по – малко щети, отнесени към руските, немските и американските артилерии. Французите имат добра мобилност и висока скорост, но нека не се лъжем, всички предпочитаме по – силен удар от колкото способност да се преместваме по картата по – бързо. Като цяло, аз нямам намерение да се впускам в линията.

В заключене мога да кажа, че френските танкове са трудни за игра, изискват изключително голямо количество битки, за да се отключат всички модули за конкретен танк. Разделението на pre-war и post-war превозни средства правят технологичното дърво много небалансирано. Много нерви се изискват играта с френските танкове. Факта, че французите имат леки танкове на тиер 5, 6, 7 и 8 прави match-maker-а да слага скаутите в много лоши позиции и битки. И все пак, използвани правилно могат да нанесат много тежки щети в противниковите редици. Като цяло не мога да препоръчам нито една от френските линии, но ако обичате предизвикателства, ако обичате да разкривате нови тактики на игра, французите определено имат какво да ви предложат.

Съвсем скоро започвам нови серии от статии, вече занимаващи се с някои по – интересни аспекти от играта.

Поздрави,
Gr1zu

Няма коментари:

Публикуване на коментар