Добре дошли!

Добре дошли танкисти!

Този блог е проект, за да помогне на новите и не толкова нови играчи в играта World of Tanks.

понеделник, 26 ноември 2012 г.

Ревю на VK3001H

Здравейте танкисти!

Ето новото клипче, то е за тиер 7 немския VK3001H. Ако клиповете, които правя ви харесват, не забравяйте да оценявате и да се абонирате за канала ми.


Една доста добра игра с този танк. Определено е впечатляваща, всички които са го играли ще я оценят подобаващо. End Plate-овете вече са в клипчето.

НАПРЕД КЪМ ПАНТЕРАТА!

Очаквайте статии и ъпдейти.

До скоро!

Gr1zu

вторник, 20 ноември 2012 г.

Ревю на М3 Lee

Здравейте танкисти!

Пак съм Gr1zu и днес съм приготвил едно ревю за M3 Lee.

Ето клипчето в Youtube.

В клипчето казах, че ще слагам вече End Plate-овете, но съвсем забравих и затова ги слагам тук.





Ако някой направи по - добра игра от тази с Lee моля да ми прати replay и End Plate-овете, за да ги споделя със всички!

Късмет с танка!.. ще ви трябва.

Очаквайте още статии и ъпдейти.

До скоро!

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Ревютата започнаха!

Здравейте танкисти!

Gr1zu съм. Искам да се похваля, вече започнах видео сериите с ревюта на танкове. Смятам, че подобни ревюта ще помогнат на новите играчи да изберат "цел", към която да се насочат, а също така ще са от полза на по - старите играчи, ако искат да изберат нова технологична линия и се колебаят.

 

Първия клип е за френския 12t, сами можете да видите, че все още не бях съвсем наясно с качеството, с което би било приятно за гледане клипчето.

Втория клип е за страховития Tiger.

Надявам се клипчетата да са ви полезни.

Ако имате предложения за танкове, които да представя, за допълнения към клиповете, за статии и въпроси, които да проуча и напиша, моля оставете коментар. Обратната връзка е важна за мен, така ще подобря работата си.

Не забравяйте, че част от клиповете са качени и в vbox7.bg - http://vbox7.com/user:gr1zu?t=7353

Все още нямам "cool" акаунт там и затова е доста сложно с качване на добри клипове, които да са само 150 MB. Мисля, че засега решението с youtube е добро.

Подготвям статия свързана с overview на средните тиер 6 танкове!

До скоро!

вторник, 6 ноември 2012 г.

Преглед на френското технологично дърво

Здравейте танкисти!

Днес ще обърна внимание на една от най – странните технологични линии в цялата игра, а именно френските танкове. Танкове с уникални възможности и принципи на игра, различаващи се коренно от другите машини. Машините от по – високите тиери определено не мога да се припознаят като конвенционални машини, основно заради най – интересната си особеност – автоматичното оръдие.

Нека не се бавим и да започнем с прегледа. Четирите линии започват с FT – 17, танк от времето на първата световна, както всеки тиер 1 – бързо, бързо трябва да преминете към същинската игра! В първата технологична линия виждаме френските Tank Destroyer-и. Всички машини до тиер 7, са меко казано зле, никога не съм виждал някоя от тях наистина да блести в битка, разбира се, имало е случаи тук – там, в които са решавали изхода на дадено сражение, но никога не са били на нивото да речем на T18 за тиер 2, Marder II за тиер 3, на StugIII за тиер 5 или SU – 100 за тиер 6. След като преминете тази граница, определено нещата се преобразяват. Добра предна броня, прилична мобилност и перфектно оръдие – така може да се опишат всички представители на тази линия от тиер 7 и нагоре.

Втората линия – тежката линия. Тежка, тежка.. след доста игра ще се питате, колко пък да е тежка. Отново линия разделена на две. Ако знаете как да играете определено има с какво да се забавлявате, но ако сте нови за играта, моля, НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ С НЕЯ! Няма да ви е забавно, няма да се научите как да сте по – добър с подобни танкове. Прекрасното оръдие ще ви кара да влизате повече в директни 1 v 1 битки, но повярвайте, повечето от тях ще завършват с неуспех, заради слабата ви броня. Мобилността при тиер 7 и нагоре е над средната за тежки танкове, даже е в съвсем друго измерение, но бронята е под всякаква критика. Разбира се може да има отскачащи снаряди, но не може да разчитате на това в тиер 8, 9 и 10 битки, където повечето хора не са noob-овете от тиер 1, 2 и 3.

Третата линия – леката линия. Лека, лека, ама завършва с два средни танка. Определено Clan Wars звездата BatChat. 25t, е танк към който трябва да гледате. Но по пътя си, ще минете през доста перипети. Отново, ако нямате особеното желание да играете с французите, ако не сте мотивирани достатъчно да пробвате машините от по – висок тиер.. не започвайте. Най – малкото няма да преминете AXM 40 изпитанието. H35 добре, АМX 38.. ок, но AMX 40 е върха на импотентността на френските инженери преди войната. Тази машина е способна да откаже всеки човек от играта. Наистина не се шегувам, но май е по – добре да обърна внимание на забавните танкове. Определено AMX ELC е един от тях. Странен танк, определено ще му обърна повече внимание в следващи ревюта. Линията леки френски танкове се характеризира, с добра мобилност, хартиена броня, малко екипаж и auto-loader оръдие, способно да за около 12-15 секунди да нанесе щети достатъчни да убият всеки ранен танк. Така и трябва да се ползват машините от тази линия. Или в групи или като самотни хищници, които търсят ранени жертви.

Последната линия развива френските самоходни артилерии. Определено мога да отлича, AMX105AM, Lor. 155 50 и BatChat. 155 като интересни за игра машини. Нямам конкретни наблюдения, но определено auto – loader-а на тиер 8 артилерията може да бъде в голяма полза. Повечето машини в тази линия се характеризират с кратно време за прицелване, точни оръдия, но за сметка на това нанасят по – малко щети, отнесени към руските, немските и американските артилерии. Французите имат добра мобилност и висока скорост, но нека не се лъжем, всички предпочитаме по – силен удар от колкото способност да се преместваме по картата по – бързо. Като цяло, аз нямам намерение да се впускам в линията.

В заключене мога да кажа, че френските танкове са трудни за игра, изискват изключително голямо количество битки, за да се отключат всички модули за конкретен танк. Разделението на pre-war и post-war превозни средства правят технологичното дърво много небалансирано. Много нерви се изискват играта с френските танкове. Факта, че французите имат леки танкове на тиер 5, 6, 7 и 8 прави match-maker-а да слага скаутите в много лоши позиции и битки. И все пак, използвани правилно могат да нанесат много тежки щети в противниковите редици. Като цяло не мога да препоръчам нито една от френските линии, но ако обичате предизвикателства, ако обичате да разкривате нови тактики на игра, французите определено имат какво да ви предложат.

Съвсем скоро започвам нови серии от статии, вече занимаващи се с някои по – интересни аспекти от играта.

Поздрави,
Gr1zu

понеделник, 5 ноември 2012 г.

Преглед на руското технологични дърво

Здравейте танкисти!

След прегледа на немските и американските машини, нека обърнем внимание на руското технологично дърво.



Включващо четири основни технологични линии руските танкове в World of Tanks добре олицетворяват слабото руско развитие по време на ранните периоди на Втората Световна и мощното производство в последните етапи на военните действия.

Все пак, въпреки историческите сведения, в World of Tanks Tier 1 и Tier 2 руските машини не са толкова по - слаби от немските например. Както често се случва в реалната история не винаги статистическите данни са решаващи за изхода на конкретна битка или война.  MS - 1 е смятан за най - силният Tier 1 танк в цялата игра, а пък BT - 2 по мое лично мнение е най - добрият Tier 2 танк. Но нека обърнем по - специално внимание на първата линия руски машини, а именно самоходните артилерии. Тук се засичаме най - оптималната артилерия в цялата игра - SU - 26, припозната от много опитни играчи като най - добрата в отношението tier/възможности. Технологичната линия включва интересни машини като SU - 8, SU - 14(Schoolbus), както и Object 261, също и S - 51 - гигантско оръдие качено на шаси от KV.



Втората линия е най - често избираната в цялата игра. Няма случайност в това, тази линия завършва с едни от най - ползваните танкове в кланови битки - IS - 4, IS - 7 и T - 50 - 2. Тежката линия минава през T - 46, където може да се почувствате авантюристично и да направите леко отклонение от могъществото, за сметка на по - динамичен геймплей, а именно да се впуснете в света на T - 50, а след това и на брат му T - 50 - 2. Ако все пак си държите на грубата сила KV - 1, KV - 2, KV - 3 и KV - 4  са типични представители на грубата и недодялана руска натура. Ако пък имате афинитет към малко по - изтънчените дуели, определено IS линията ще е по - подходящият избор.



Третата линия, любимата ми! Линията на руските средняци.. Често споменавани с конкретното нарицателно "The Russian Mediums", завършващата с Т - 62А линия ще достави удоволствие на играчите, които харесват бързия, флангови екшън, без много чакане, кампене, разузнаване и проучване на противниците. Танковете в тази линия са способни машини, подходящи за експлоатиране на пролуки в противниковата отбрана или бързо дислоциране към гореща точка на картата.



Последната технологична линия е също доста често избирана за развитие. Включваща впечатляващи машини като SU - 101M, ISU - 152 и невероятният Object 704, играейки тази линия може да откриете много забава. Аз лично нямам голям опит в играта с Унищожителите - TD - та, но определено когато видя руски TD се отнасям с голяма доза респект и винаги се пазя от това.. лошото пред танка.



Остава да прегледам и френската и британската линия с танкове.
Това ще бъде в най – кратки срокове, очаквайте и геймплей клипове с представяния за конкретни машини.
Поздрави,
Gr1zu

петък, 2 ноември 2012 г.

Преглед на технологичното дърво на САЩ

Здравейте танкисти!

След прегледа на немските машини в играта ще обърна внимание на американското технологично дърво.




По причина, че САЩ са се включили по – късно във Втората Световна Война, техните танкове изоставали в пъти зад немските произведения. Това добре личи от дизайна на танковете от ниските нива в играта. За сметка на това, след това се превръщат в основна сила при производството на бронирани машини.

Нека да си дойдем на въпроса, първата линия – TankDestroyer-ите, тук виждаме тиер 2 all-star TD – T18, с неговия derp-gun може много лесно да one-shot-ва танкове до тиер 3. Интересното за тази линия, е че след тиер 3 тя се разделя в зависимост какво желаете да развивате. Едната подлиния е най – общо линията на T30, другата е на T95, наистина линиите завършват с други машини, но лично за мен това са танковете, които си заслужава да бъдат изтъкнати. Машините, на които трябва да се обърне специално внимание са T49, M18 Hellcat и M36 при ниските тиери, но и T28 и T28 Prototype са танкове, които заслужават внимание. Танковете в Т30 линията имат преимуществото на добрата мобилност и прилично за тиера си въоръжение. Докато Т95 линията много повече прилича на TD линиите на другите нации. T40, T25 AT, T95 и Т110Е3 нямат обособен купол, което разбира се създава неудобство от страна на мобилност и удобство. Този недостатък разбира се е компенсиран от прекрасната предна броня и невероятното въоръжение на тиер 8, 9 и 10 машините.

Втората линия като цяло е линията на леките и средни танкове. M5 е делителя на тази линия, от този тиер 4 скаут може да развиете Chaffee или да продължите към линията на средните танкове. М4А3Е8(Easy8) е танк приятен, но сравнително труден за игра от начинаещите, танковете последващи Т20 доста приличат на руските средни с разликата, че въоръжението на американците е в пъти по – добро. Тиер 9 Patton-a е един от любимите танкове на цялата WoT общност, невероятно оръдие, мобилност и доста добра способност за оцеляване. По мой лични наблюдения М26 е като цяло по – слаб от Т-44 – руския му еквивалент. Разбира се високият alpha damage при американеца го прави доста добър избор за развиване.

Преминаваме към третата линия – тежките танкове, завършваща с T110E5, или просто E5. Този тежък танк е признат от WoT обществото като „по – добрият” тиер 10 танк. Разбира се, могъществото на IS – 7 и IS – 4, никак не трябва да бъде омаловажавано. Това е линият, през която ще минете през много перипети. Визирайки T2, M2, M3 Lee и от части T1 HT, танкове които няма да ви доставят много удоволствие докато ги карате, но трябва да минете през тях, за да достигнете до М6 и Т29 – определено прекрасни танкове за тиера им. М103 е танк, от който чувам страхотни отзиви, но все пак смятам, че Е-75 си остава лидера при тиер 9 машините.

Искам да обърна специално внимание на тиер 5 средният танк, M4 Sherman, танкът произведен в най – голяма бройка по време на войната. Изключително добре описан танк в играта, хартиена броня, добра мобилност и поддържаща роля в битките. M4 е „Средният танк” - в реалността и в играта. В действителност година след влизането му в служба, били получени огромен брой оплаквания и препоръки за увеличаване на бронята на Sherman-a, за да се повиши шанса му за оцеляване. Тогава американците излизат с подновена версия на Sherman-a. M4A3E2 е още познат като Easy2, Sherman Jumbo, Assault Sherman и още доста прозвища. Тази вариация на Sherman-a е припозната като „по – сполучливата” от Easy8 версията – същото въоръжение, същия двигател, същото радио, но прекрасна броня. Изтрели от тиер 7 и 8 отскачат без проблем от предната броня и купола, ако сте с тиер 6 и 7 и срещнете Jumbo буквално ще се опитвате да счупите кокосов орех с дървена пръчка – бая блъскане и е по – вероятно пръчката да се счупи. Tank-of-choice на голяма част от любителите на тиер 5, 6 и 7 битките. Определено бихте се забавлявали с този танк! 

Самоходните артилерии са разположени в последната линия, започвайки със Т57 ще останете очаровани от линията, минавайки през М37 и М7 Priest определено ще имате трудности. Стигайки до М41 и М12 определено ще оправи настроението ви за играта. М40/М43 и T92 вече отиват в съвсем, съвсем различно измерение – както при всички тиер 7 и 8 артилерии.

Американската линия е линията, с която имам най – малък опит, но пък имам голям опит в битките, а най – лесния начин да опознаеш силните страни на танк е да играеш срещу него. Определено винаги, когато на бойното поле видя висок тиер американски TD или тежък танк, се замислям дали да вляза в директна битка с него. В по – ниските тиери определено нямам особени проблеми с американците, но така е направена World of Tanks. Разработчиците на играта се опитват да има баланс между нациите, но определено има танкове, които блестят над 
други, има и нации, които просто имат по – добри машини.

Ще оставя на вас да решите това, а засега. Остава само да ви пожелая късмет в битките!

Съвсем скоро ще пусна и представянето на френските машини.

Поздрави,
Gr1zu